Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego schabowego.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1577
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101679
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6138
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1577
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101679
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6138
Składniki
Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Doprawiamy z obu stron. Wkładamy do miski, zalewamy mlekiem i wkładamy na godzinę do lodówki (dzięki temu mięso będzie kruche).
Bułkę tartą mieszamy z płatkami owsianymi w proporcji 1/4. Jajko rozkłócamy, mieszamy z odrobiną mleka. Panierujemy kotlety w kolejności: mąka-jajko-płatki owsiane i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, na każdym kotlecie kładziemy kawałeczek masła i chwilę zapiekamy w temp. 190 st. C. Smacznego!