Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego schabowego.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34531
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34531
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Doprawiamy z obu stron. Wkładamy do miski, zalewamy mlekiem i wkładamy na godzinę do lodówki (dzięki temu mięso będzie kruche).
Bułkę tartą mieszamy z płatkami owsianymi w proporcji 1/4. Jajko rozkłócamy, mieszamy z odrobiną mleka. Panierujemy kotlety w kolejności: mąka-jajko-płatki owsiane i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, na każdym kotlecie kładziemy kawałeczek masła i chwilę zapiekamy w temp. 190 st. C. Smacznego!