Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Składniki
1. Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. 2. Marchew oraz selera obrać, umyć, pokroić w plastry i ugotować w osolonej wodzie. 3. Naczynka żaroodporne wysmarować masłem i posypać bułką tartą. 4. Ugotowane warzywa zblendowac na puree. 5. Przelać puree do naczyń. Piec przez 40 minut w temperaturze 200°C na góra-dół. 6. Sznycle smażyć na oleju z dwóch stron po kilka minut. Zdjąć kotlety z patelni. 7. Do oleju na patelnię dodać sok z cytryny, miód, wodę. Gdy sos będzie zbyt rzadki, rozprowadzić go mąką z wodą. Smacznego! :)