Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5311
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29639
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 211
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19261
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 946
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5311
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29639
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 211
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19261
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 946
Składniki
1. Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. 2. Marchew oraz selera obrać, umyć, pokroić w plastry i ugotować w osolonej wodzie. 3. Naczynka żaroodporne wysmarować masłem i posypać bułką tartą. 4. Ugotowane warzywa zblendowac na puree. 5. Przelać puree do naczyń. Piec przez 40 minut w temperaturze 200°C na góra-dół. 6. Sznycle smażyć na oleju z dwóch stron po kilka minut. Zdjąć kotlety z patelni. 7. Do oleju na patelnię dodać sok z cytryny, miód, wodę. Gdy sos będzie zbyt rzadki, rozprowadzić go mąką z wodą. Smacznego! :)