Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla schabowego i kotleta z piersi kurczaka
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4387
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1108
Polecam.
Odsłon: 634
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4387
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1108
Polecam.
Odsłon: 634
Składniki
Polędwice z indyka umyłem, osuszyłem. Pokroiłem na ok. 1,5 cm kawałki ( grubość ). Położyłem mięso na desce, przykryłem folią spożywczą i lekko rozbiłem tłuczkiem do mięsa. Posoliłem, oprószyłem pieprzem i papryką z obu stron. Odstawić na ok. 15-20 min. Przygotowałem rozkłócone jajka, mąkę, tartą bułkę. Sznycle maczałem z obu stron, najpierw w jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w tartej bułce. Na dużej patelni rozgrzałem olej, kotlety ułożyłem jeden obok drugiego, smażyłem na sporym ogniu do zrumienienia. Zmniejszyłem płomień do minimum i dopiero wtedy przewróciłem kotlety na drugą stronę. Na patelnię z kotletami dodałem masło, przykryłem szczelną przykrywką i tak dusiłem ok. 20 min.