Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie nie może zabraknąć tego dania - chrupiący aromatyczny boczek i pyszne zielone szparagi.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12217
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12217
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Składniki
Szparagi dokładnie opłukać, odłamać zdrewniałe końce, obrać na długości ok 1/3 od dołu (jeśli są bardzo młode i miękkie, można nie obierać). Główki odkroić na długości ok 1/3, odłożyć (dodajemy je później), resztę pędów przekroić na pół. Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, odsunąć na bok patelni. Na patelnię wrzucić szparagi, smażyć ok 5 minut, mieszając. Wrzucić główki, smażyć jeszcze 5 minut. Przed podaniem doprawić do smaku, wyłożyć na talerz, posypać parmezanem. Smacznego!