Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny wiosenny obiad w kilka minut. szparagi zapiekane w pomidorach są świetnym dodatkiem np. do makaronu lub ryżu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10727
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13067
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4817
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10727
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13067
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4817
Składniki
Pomidorki myjemy i wsypujemy do żaroodpornego naczynia. Polewamy oliwą, posypujemy solą, pieprzem oraz bazylią. Mieszamy i wstawiamy do piekarnika nastawionego na 200 stopni na około 15 minut.
Gdy pomidorki pękną i zrobią się lekko złote wyciągamy. Następnie usuwamy twarde końce szparagów i układamy szparagi na pomidorach. Posypujemy migdałami, łyżeczką czosnku. Lekko mieszamy i wstawiamy do piekarnika na około 8 minut. W międzyczasie siekamy natkę pietruszki oraz koperek. Po ośmiu minutach wyciągamy z piekarnika pomidory i obsypujemy pietruszką oraz koperkiem. Podajemy z ryżem lub makaronem. Ja zrobiłem z kopytkami :)