Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym ze szparagami to pomysł na szybki, wiosenny obiad dla całej rodziny. Przepis można dowolnie modyfikować dodając do sosu kawałki fileta z kurczaka, natkę pietruszki lub suszone pomidory.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4774
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 280
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13376
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4774
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 280
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13376
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Składniki
Makaron gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
Na patelni roztapiamy masło. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przerzucamy ją na patelnię i smażymy na złoty kolor.
Szparagi płuczemy pod zimną wodą, kroimy na małe kawałki (około 3-4 cm każdy). Główki odkładamy na bok. Resztę przerzucamy na patelnię i smażymy razem z cebulą. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smażymy przez 4-5 minut.
Dodajemy śmietankę oraz główki szparagów. Przerzucamy na patelnię makaron, doprawiamy. Całość dusimy przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. Na koniec makaron posypujemy startym parmezanem.