Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym ze szparagami to pomysł na szybki, wiosenny obiad dla całej rodziny. Przepis można dowolnie modyfikować dodając do sosu kawałki fileta z kurczaka, natkę pietruszki lub suszone pomidory.
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 498
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 273
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 19974
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5600
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 498
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 273
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 19974
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5600
Składniki
Makaron gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
Na patelni roztapiamy masło. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przerzucamy ją na patelnię i smażymy na złoty kolor.
Szparagi płuczemy pod zimną wodą, kroimy na małe kawałki (około 3-4 cm każdy). Główki odkładamy na bok. Resztę przerzucamy na patelnię i smażymy razem z cebulą. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smażymy przez 4-5 minut.
Dodajemy śmietankę oraz główki szparagów. Przerzucamy na patelnię makaron, doprawiamy. Całość dusimy przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. Na koniec makaron posypujemy startym parmezanem.