Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym ze szparagami to pomysł na szybki, wiosenny obiad dla całej rodziny. Przepis można dowolnie modyfikować dodając do sosu kawałki fileta z kurczaka, natkę pietruszki lub suszone pomidory.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1300
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 754
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 100
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1300
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 754
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 100
Składniki
Makaron gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
Na patelni roztapiamy masło. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przerzucamy ją na patelnię i smażymy na złoty kolor.
Szparagi płuczemy pod zimną wodą, kroimy na małe kawałki (około 3-4 cm każdy). Główki odkładamy na bok. Resztę przerzucamy na patelnię i smażymy razem z cebulą. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smażymy przez 4-5 minut.
Dodajemy śmietankę oraz główki szparagów. Przerzucamy na patelnię makaron, doprawiamy. Całość dusimy przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. Na koniec makaron posypujemy startym parmezanem.