Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi w każdej wersji są niesamowitym doznaniem kulinarnym. Tym razem na „warsztat” pomieszania z poplątaniem, które nomen omen, wyszło przecudownie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17185
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 393
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 58
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 123
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17185
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 393
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 58
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 123
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Sezam prażymy. Szparagi obłamujemy w miejscu, w którym same pękają. Kroimy na mniejsze kawałki. Szalotki kroimy w talarki. Marchew kroimy w zapałkę. Grzyby zalewamy wrzątkiem na kwadrans, odcedzamy i kroimy w paski. Do woka wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy pokrojone w dużą kostkę mięso. Smażymy, cały czas mieszając. Wrzucamy marchew, szparagi, szalotki i chwilę smażymy. Wlewamy sos sojowy oraz ostrygowy. Składniki dokładnie łączymy, doprawiając cukrem palmowym. Do całości wrzucamy makaron, łączymy z całością. Podajemy od razu po przygotowaniu. Posypujemy prażonym sezamem.