Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi w każdej wersji są niesamowitym doznaniem kulinarnym. Tym razem na „warsztat” pomieszania z poplątaniem, które nomen omen, wyszło przecudownie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 140
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2673
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 832
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1601
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14265
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 140
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2673
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 832
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1601
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14265
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Sezam prażymy. Szparagi obłamujemy w miejscu, w którym same pękają. Kroimy na mniejsze kawałki. Szalotki kroimy w talarki. Marchew kroimy w zapałkę. Grzyby zalewamy wrzątkiem na kwadrans, odcedzamy i kroimy w paski. Do woka wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy pokrojone w dużą kostkę mięso. Smażymy, cały czas mieszając. Wrzucamy marchew, szparagi, szalotki i chwilę smażymy. Wlewamy sos sojowy oraz ostrygowy. Składniki dokładnie łączymy, doprawiając cukrem palmowym. Do całości wrzucamy makaron, łączymy z całością. Podajemy od razu po przygotowaniu. Posypujemy prażonym sezamem.