Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpecle , kluski kładzione wywodzące się z historycznej Szwabii. Moje kluseczki zielony kolor zawdzięczają sporej ilości natki pietruszki, prosto z ogródka. Kluseczki podałam z masełkiem szałwiowym i pomidorkami koktajlowymi.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1623
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1426
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1501
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1623
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1426
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1501
Składniki
Natkę zmiksować z wodą i olejem. Do miski wsypać mąkę z gałką muszkatołową i solą. Dodać zmiksowaną natkę, jajko. Wszystko wymieszać na gładką masę. W garnku zagotować wodę z solą. Deskę zwilżyć zimną wodą i rozsmarować na niej cienką warstwę ciasta. Za pomocą noża odcinać z deski małe kawałki ciasta i spychać je do wody. Kluski gotować 2-3 minuty od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową i przelać zimną wodą na durszlaku. Kluski gotować partiami. Pomidorki przepołowić, szałwię posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać szałwię i przyprawy. Po chwili wrzucić pomidorki, smażyć na małym ogniu ok. 1 minutę. Kluski podawać z masłem szałwiowym i pomidorkami.