Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpecle , kluski kładzione wywodzące się z historycznej Szwabii. Moje kluseczki zielony kolor zawdzięczają sporej ilości natki pietruszki, prosto z ogródka. Kluseczki podałam z masełkiem szałwiowym i pomidorkami koktajlowymi.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117373
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8102
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1749
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1373
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117373
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8102
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1749
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1373
Składniki
Natkę zmiksować z wodą i olejem. Do miski wsypać mąkę z gałką muszkatołową i solą. Dodać zmiksowaną natkę, jajko. Wszystko wymieszać na gładką masę. W garnku zagotować wodę z solą. Deskę zwilżyć zimną wodą i rozsmarować na niej cienką warstwę ciasta. Za pomocą noża odcinać z deski małe kawałki ciasta i spychać je do wody. Kluski gotować 2-3 minuty od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową i przelać zimną wodą na durszlaku. Kluski gotować partiami. Pomidorki przepołowić, szałwię posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać szałwię i przyprawy. Po chwili wrzucić pomidorki, smażyć na małym ogniu ok. 1 minutę. Kluski podawać z masłem szałwiowym i pomidorkami.