Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone kluski śląskie szpinakowe z kapustą pekińską.Kluski podaję z boczkiem. Kapusta pekińska jest bardzo delikatna i nie trzeba jej długo gotować. Dla miłośników klusek i nie tylko. Takie kluseczki można zrobić dzieciom ze szpinakiem.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18013
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 492
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 973
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7496
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8850
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18013
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 492
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 973
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7496
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8850
Składniki
Ugotowane ziemniaki odcedzam i jeszcze ciepłe przepuszczam przez praskę. Ziemniaki dzielę na 4 części, jedną odkładam do garnka, dodaję do niej szpinak umyty i miksuje blenderem. W miejsce odłożonej części ziemniaków dodaję taka sama ilość mąki ziemniaczanej, dodaje zielone ziemniaki, dodaję sól.
Z ciasta formuje wałek i odcinam kawałki 1cm i w każdym robię palcem dziurkę. Gotuję we wrzącej osolonej wodzie od wypłynięcia około dwie minuty.
Kapustę szatkuję drobno, marchew ścieram na tarce jarzynowej. Na patelni przesmażam pokrojoną cebulę, dodaję boczek i dalej przesmażam, dodaję por pokrojony.
Kapustę gotuje w malej ilości wody, dodaję marchew.
Po ugotowaniu odcedzam wodę, dodaję boczek i mieszam i doprawiam. Podaję z kluskami.