Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone kluski śląskie szpinakowe z kapustą pekińską.Kluski podaję z boczkiem. Kapusta pekińska jest bardzo delikatna i nie trzeba jej długo gotować. Dla miłośników klusek i nie tylko. Takie kluseczki można zrobić dzieciom ze szpinakiem.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 784
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1621
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6139
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8943
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 784
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1621
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6139
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8943
Składniki
Ugotowane ziemniaki odcedzam i jeszcze ciepłe przepuszczam przez praskę. Ziemniaki dzielę na 4 części, jedną odkładam do garnka, dodaję do niej szpinak umyty i miksuje blenderem. W miejsce odłożonej części ziemniaków dodaję taka sama ilość mąki ziemniaczanej, dodaje zielone ziemniaki, dodaję sól.
Z ciasta formuje wałek i odcinam kawałki 1cm i w każdym robię palcem dziurkę. Gotuję we wrzącej osolonej wodzie od wypłynięcia około dwie minuty.
Kapustę szatkuję drobno, marchew ścieram na tarce jarzynowej. Na patelni przesmażam pokrojoną cebulę, dodaję boczek i dalej przesmażam, dodaję por pokrojony.
Kapustę gotuje w malej ilości wody, dodaję marchew.
Po ugotowaniu odcedzam wodę, dodaję boczek i mieszam i doprawiam. Podaję z kluskami.