Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone kluski śląskie szpinakowe z kapustą pekińską.Kluski podaję z boczkiem. Kapusta pekińska jest bardzo delikatna i nie trzeba jej długo gotować. Dla miłośników klusek i nie tylko. Takie kluseczki można zrobić dzieciom ze szpinakiem.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Ugotowane ziemniaki odcedzam i jeszcze ciepłe przepuszczam przez praskę. Ziemniaki dzielę na 4 części, jedną odkładam do garnka, dodaję do niej szpinak umyty i miksuje blenderem. W miejsce odłożonej części ziemniaków dodaję taka sama ilość mąki ziemniaczanej, dodaje zielone ziemniaki, dodaję sól.
Z ciasta formuje wałek i odcinam kawałki 1cm i w każdym robię palcem dziurkę. Gotuję we wrzącej osolonej wodzie od wypłynięcia około dwie minuty.
Kapustę szatkuję drobno, marchew ścieram na tarce jarzynowej. Na patelni przesmażam pokrojoną cebulę, dodaję boczek i dalej przesmażam, dodaję por pokrojony.
Kapustę gotuje w malej ilości wody, dodaję marchew.
Po ugotowaniu odcedzam wodę, dodaję boczek i mieszam i doprawiam. Podaję z kluskami.