Do góry

Dania główne Przepis na:

Szpinakowe kopytka z mango

Szpinakowe kopytka z mango

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1151

Dodano:

Odsłon: 3979

Jedliście kiedyś połączenie szpinaku z mango w kopytkach? Pewnie nie, ale powiem Wam jedno, to genialne połączenie i bardzo smaczne. Oczywiście jeżeli uwielbiacie szpinak i mango :)

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • 200g mąki do podsypywania
  • szczypta soli
  • pół opakowania świeżego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • łyżka masła
  • mango
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szpinakowe kopytka z mango

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odlewamy i przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie rozgrzewamy masło na patelni i podsmażamy lekko czosnek, a następnie dodajemy przemyte liście szpinaku. Mango obieramy i kroimy na mniejsze części, wrzucamy do blendera razem ze szpinakiem i blendujemy na jednolitą masę.
    Dodajemy do ziemniaków i wszystko razem mieszamy. Wbijamy jajko, mąkę i szybko zagniatamy ciasto. Ja nie wałkowałem ciasta, odrywałem po kawałku formując owalny kształt :) Wrzucamy na gotującą się wodę i po wypłynięciu trzymamy je 2-3 minuty. Podajemy z roztopionym masełkiem albo ze śmietaną :) Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń