Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś połączenie szpinaku z mango w kopytkach? Pewnie nie, ale powiem Wam jedno, to genialne połączenie i bardzo smaczne. Oczywiście jeżeli uwielbiacie szpinak i mango :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414740
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414740
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odlewamy i przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie rozgrzewamy masło na patelni i podsmażamy lekko czosnek, a następnie dodajemy przemyte liście szpinaku. Mango obieramy i kroimy na mniejsze części, wrzucamy do blendera razem ze szpinakiem i blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy do ziemniaków i wszystko razem mieszamy. Wbijamy jajko, mąkę i szybko zagniatamy ciasto. Ja nie wałkowałem ciasta, odrywałem po kawałku formując owalny kształt :) Wrzucamy na gotującą się wodę i po wypłynięciu trzymamy je 2-3 minuty. Podajemy z roztopionym masełkiem albo ze śmietaną :) Smacznego!