Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś połączenie szpinaku z mango w kopytkach? Pewnie nie, ale powiem Wam jedno, to genialne połączenie i bardzo smaczne. Oczywiście jeżeli uwielbiacie szpinak i mango :)
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2871
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 380
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2871
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 380
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odlewamy i przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie rozgrzewamy masło na patelni i podsmażamy lekko czosnek, a następnie dodajemy przemyte liście szpinaku. Mango obieramy i kroimy na mniejsze części, wrzucamy do blendera razem ze szpinakiem i blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy do ziemniaków i wszystko razem mieszamy. Wbijamy jajko, mąkę i szybko zagniatamy ciasto. Ja nie wałkowałem ciasta, odrywałem po kawałku formując owalny kształt :) Wrzucamy na gotującą się wodę i po wypłynięciu trzymamy je 2-3 minuty. Podajemy z roztopionym masełkiem albo ze śmietaną :) Smacznego!