Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinakowe marzenie...mniammmm
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4776
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 97
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 209
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4776
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 97
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 209
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej drobno pokrojoną cebulkę. Następnie dodajemy rozmrożony i odciśnięty szpinak /najlepszy jest ten w brykietach/. Wyciskamy czosnek, solimy, pieprzymy, dodajemy gałkę muszkatołową. Po około 10 minutach dodajemy masło i jogurt naturalny. Po następnych 5 minutach dodajemy ser żółty i dokładnie wszystko mieszamy. Gdy nasz "sos" jest gotowy dodajemy ugotowany aldente makaron spaghetti i dokładnie wszystko mieszamy. Danie podajemy lekko posypane ostra papryką.