Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinakowe marzenie...mniammmm
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1577
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 374
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1577
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 374
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej drobno pokrojoną cebulkę. Następnie dodajemy rozmrożony i odciśnięty szpinak /najlepszy jest ten w brykietach/. Wyciskamy czosnek, solimy, pieprzymy, dodajemy gałkę muszkatołową. Po około 10 minutach dodajemy masło i jogurt naturalny. Po następnych 5 minutach dodajemy ser żółty i dokładnie wszystko mieszamy. Gdy nasz "sos" jest gotowy dodajemy ugotowany aldente makaron spaghetti i dokładnie wszystko mieszamy. Danie podajemy lekko posypane ostra papryką.