Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinakowe marzenie...mniammmm
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 76
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38662
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 323
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 903
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1087
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6281
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 76
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38662
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 323
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 903
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1087
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6281
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej drobno pokrojoną cebulkę. Następnie dodajemy rozmrożony i odciśnięty szpinak /najlepszy jest ten w brykietach/. Wyciskamy czosnek, solimy, pieprzymy, dodajemy gałkę muszkatołową. Po około 10 minutach dodajemy masło i jogurt naturalny. Po następnych 5 minutach dodajemy ser żółty i dokładnie wszystko mieszamy. Gdy nasz "sos" jest gotowy dodajemy ugotowany aldente makaron spaghetti i dokładnie wszystko mieszamy. Danie podajemy lekko posypane ostra papryką.