Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-09-2021
Takim naleśnikom nie oparł by się nawet największy niejadek :) To także świetna opcja na przemycenie szpinaku do diety dziecka :D Bajecznie kolorowa, pyszna i niezwykle sycąca propozycja na obiad na słodko, deser czy posiłek do pracy.
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 249
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14417
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6429
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 249
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14417
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6429
Składniki
Szpinak umyć i przełożyć do miski, dodać bazylię. Zalać mlekiem i wodą i dokładnie zblendować, tak, aby nie było widocznych zielonych drobinek. Dodać mąkę, sól, jajka oraz olej. Zmiksować do połączenia składników. Odstawić na 15 minut, aby ciasto uzyskało odpowiednią konsystencję. Jeśli jest zbyt gęste - dolać więcej mleka. Jagody z cukrem zmiksować w malakserze. Dodać twaróg i dokładnie zmiksować do uzyskania odpowiedniej konsystencji sera.
Naleśniki smażyć z obu stron na patelni nasmarowanej za pomocą pędzelka niewielką ilością oleju. Na naleśniki rozsmarować twaróg i zwinąć.