Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-09-2021
Takim naleśnikom nie oparł by się nawet największy niejadek :) To także świetna opcja na przemycenie szpinaku do diety dziecka :D Bajecznie kolorowa, pyszna i niezwykle sycąca propozycja na obiad na słodko, deser czy posiłek do pracy.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14296
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19433
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13121
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1770
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14296
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19433
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13121
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1770
Składniki
Szpinak umyć i przełożyć do miski, dodać bazylię. Zalać mlekiem i wodą i dokładnie zblendować, tak, aby nie było widocznych zielonych drobinek. Dodać mąkę, sól, jajka oraz olej. Zmiksować do połączenia składników. Odstawić na 15 minut, aby ciasto uzyskało odpowiednią konsystencję. Jeśli jest zbyt gęste - dolać więcej mleka. Jagody z cukrem zmiksować w malakserze. Dodać twaróg i dokładnie zmiksować do uzyskania odpowiedniej konsystencji sera.
Naleśniki smażyć z obu stron na patelni nasmarowanej za pomocą pędzelka niewielką ilością oleju. Na naleśniki rozsmarować twaróg i zwinąć.