Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-09-2021
Takim naleśnikom nie oparł by się nawet największy niejadek :) To także świetna opcja na przemycenie szpinaku do diety dziecka :D Bajecznie kolorowa, pyszna i niezwykle sycąca propozycja na obiad na słodko, deser czy posiłek do pracy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10506
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3153
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2254
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10506
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3153
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2254
Składniki
Szpinak umyć i przełożyć do miski, dodać bazylię. Zalać mlekiem i wodą i dokładnie zblendować, tak, aby nie było widocznych zielonych drobinek. Dodać mąkę, sól, jajka oraz olej. Zmiksować do połączenia składników. Odstawić na 15 minut, aby ciasto uzyskało odpowiednią konsystencję. Jeśli jest zbyt gęste - dolać więcej mleka. Jagody z cukrem zmiksować w malakserze. Dodać twaróg i dokładnie zmiksować do uzyskania odpowiedniej konsystencji sera.
Naleśniki smażyć z obu stron na patelni nasmarowanej za pomocą pędzelka niewielką ilością oleju. Na naleśniki rozsmarować twaróg i zwinąć.