Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe i lekkie danie składające się z duszonych plastrów schabu podane polane sosem z ziemniakami i buraczkami.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1117
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8251
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1117
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8251
Składniki
Buraczki: Wymyte buraki gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy ze skórki. Obrane buraki trzemy na dużych oczkach, starte dusimy w łyżce masła, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Plastry schabu przyprawiamy solą i pieprzami, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Po czasie chłodzenia z przyprawami plastry schabu wkładamy do gotującego się bulionu warzywnego z suszonej włoszczyzny i pasty rosołowej. Gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie, zagęszczamy sos i zabielamy, oraz dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki z koperkiem. W między czasie gotujemy ziemniaki. Plastry schabu podajemy z ziemniakami, polane sosem i z buraczkami. Smacznego !!!