Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe i lekkie danie składające się z duszonych plastrów schabu podane polane sosem z ziemniakami i buraczkami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2309
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1431
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 529
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3596
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1291
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2309
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1431
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 529
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3596
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1291
Składniki
Buraczki: Wymyte buraki gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy ze skórki. Obrane buraki trzemy na dużych oczkach, starte dusimy w łyżce masła, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Plastry schabu przyprawiamy solą i pieprzami, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Po czasie chłodzenia z przyprawami plastry schabu wkładamy do gotującego się bulionu warzywnego z suszonej włoszczyzny i pasty rosołowej. Gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie, zagęszczamy sos i zabielamy, oraz dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki z koperkiem. W między czasie gotujemy ziemniaki. Plastry schabu podajemy z ziemniakami, polane sosem i z buraczkami. Smacznego !!!