Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe i lekkie danie składające się z duszonych plastrów schabu podane polane sosem z ziemniakami i buraczkami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 701
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2816
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14564
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 701
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2816
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14564
Składniki
Buraczki: Wymyte buraki gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy ze skórki. Obrane buraki trzemy na dużych oczkach, starte dusimy w łyżce masła, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Plastry schabu przyprawiamy solą i pieprzami, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Po czasie chłodzenia z przyprawami plastry schabu wkładamy do gotującego się bulionu warzywnego z suszonej włoszczyzny i pasty rosołowej. Gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie, zagęszczamy sos i zabielamy, oraz dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki z koperkiem. W między czasie gotujemy ziemniaki. Plastry schabu podajemy z ziemniakami, polane sosem i z buraczkami. Smacznego !!!