Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25783
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2835
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1343
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25783
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2835
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1343
Składniki
Plastry szynki doprawiamy wegetą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowane plastry szynki smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną cebulę. W między czasie gotujemy buraczki, oraz ziemniaki. Ugotowane buraczki obieramy, trzemy na tarce i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Usmażone plastry szynki podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym sosikiem z cebulą i buraczkami. Smacznego!!!