Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 79
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 76
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 79
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 76
Składniki
Plastry szynki doprawiamy wegetą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowane plastry szynki smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną cebulę. W między czasie gotujemy buraczki, oraz ziemniaki. Ugotowane buraczki obieramy, trzemy na tarce i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Usmażone plastry szynki podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym sosikiem z cebulą i buraczkami. Smacznego!!!