Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1077
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1043
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1077
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1043
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12953
Składniki
Plastry szynki doprawiamy wegetą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowane plastry szynki smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną cebulę. W między czasie gotujemy buraczki, oraz ziemniaki. Ugotowane buraczki obieramy, trzemy na tarce i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Usmażone plastry szynki podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym sosikiem z cebulą i buraczkami. Smacznego!!!