Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Użyłam fasoli z puszki i nie widzę w tym nic złego . Równie pyszna i aromatyczna . Dobre produkty zamknięte w puszce ułatwiają nam życie.
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 134
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 465
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 134
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 465
Składniki
Fasolę z puszek przekładamy do garnka w którym będzie fasola .Dodajemy pomidory z puszki oraz kostkę rosołową rozpszczoną w 1/4 szklanki wrzącej wody.Mieszamy. Całość wstawiamy na mały ogień , żeby doprowadzić do wrzenia. Na patelni z minimalą ilością oleju podsmażamy kiełbasę pokrojoną w kostkę i w plastry .( 3/4 kiełbasy kroję w kostkę a pozostałą w plasterki) oraz cebulę obraną i pokrojoną w półplastry . Zawartość patelni przekładamy do garnka z fasolą i pomidorami . Delikatnie mieszamy najlepiej drewnianą łopatką. Wszystko razem dusimy około 15 minut . Dodajemy majeranek , słodką mieloną paprykę oraz koncentrat pomidorowy.Mąkę rozbijamy w 1/4 szklanki zimnej wody , tak dokładnie aby nie było grudek . Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Jeżeli wasze smaki są inne niż moje , każdy może doprawić fasolkę wedle własnych uznań . Na przykład dodać więcej koncentratu lub przypraw . Podajemy z bagietką lub z chlebem . Smacznego :)