Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Użyłam fasoli z puszki i nie widzę w tym nic złego . Równie pyszna i aromatyczna . Dobre produkty zamknięte w puszce ułatwiają nam życie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Fasolę z puszek przekładamy do garnka w którym będzie fasola .Dodajemy pomidory z puszki oraz kostkę rosołową rozpszczoną w 1/4 szklanki wrzącej wody.Mieszamy. Całość wstawiamy na mały ogień , żeby doprowadzić do wrzenia. Na patelni z minimalą ilością oleju podsmażamy kiełbasę pokrojoną w kostkę i w plastry .( 3/4 kiełbasy kroję w kostkę a pozostałą w plasterki) oraz cebulę obraną i pokrojoną w półplastry . Zawartość patelni przekładamy do garnka z fasolą i pomidorami . Delikatnie mieszamy najlepiej drewnianą łopatką. Wszystko razem dusimy około 15 minut . Dodajemy majeranek , słodką mieloną paprykę oraz koncentrat pomidorowy.Mąkę rozbijamy w 1/4 szklanki zimnej wody , tak dokładnie aby nie było grudek . Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Jeżeli wasze smaki są inne niż moje , każdy może doprawić fasolkę wedle własnych uznań . Na przykład dodać więcej koncentratu lub przypraw . Podajemy z bagietką lub z chlebem . Smacznego :)