Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frittata to rodzaj wloskiego omleta, z patelni lub piekarnika, czesto z warzywami, doskonale nadaje sie do remanentu w lodówce, ale jest tak smaczna, ze warta równiez zakupu specjalnie dobranych produktów. Moja frittata ma smak i skladniki klasycznej bruschetty czyli chrupiacy chlebek z lekka nutka czosnku, pomidory i swieza bazylia. Wszystko pieczone w masie z jajek, mleka i parmezanu.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5635
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29644
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5635
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29644
Składniki
Kromki chleba piec ok. 5 min. w temp. 200° C, jeszcze cieple posmarowac zabkiem czosnku i pokroic w kostke. Pomidory bez pestek pokroic w kostke, bazylie w waskie paski. Do foremki wysmarowanej oliwa wlozyc pomidory, chleb i bazylie. W wysokim naczyniu rozbic jajka i zmieszac je z mlekiem i parmezanem, doprawic sola i pieprzem. Pomidory z chlebem zalac masa serowo-jajeczna i piec ok. 30 min. w temp. 180° C
Podawac np. z jogurtem naturalnym z sola, pieprzem i swiezo posiekanymi ziolami.