Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki "bigos" czyli potrawa "bigosopodobna" - podróbka bigosu :) Głównym składnikiem jest kapusta kiszona a oprócz niej pieczarki i kiełbasa i dodatkowo chili i keczup:) Lekko pikantna potrawa rozgrzeje w chłodne dni:)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7292
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2745
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20283
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 597
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7292
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2745
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20283
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 597
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku, szatkujemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak by przykryła kapustę. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy do miękkości. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy do miękkości. Pieczarki wraz z tłuszczem dodajemy do kapusty. Na patelnię wrzucamy pokrojoną kiełbasę i smażymy na małym ogniu. Gdy wytopi się trochę tłuszczu dodajemy pokrojoną cebulę. Oprószamy chili by kiełbasa i cebula nabrały ostrego smaku i podsmażamy do czasu aż wędlina się zrumieni. Do wszystkich składników dodajemy keczup i mieszamy. Doprawiamy do smaku przyprawami i ewentualnie sokiem z kiszonej kapusty. Wszystko razem gotujemy jeszcze przez chwilkę.