Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzystaj z tego co masz w domu . Dzięki temu nie zmarnujesz jedzenia i zaoszczędzisz czasu i pieniędzy
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Do dużego garnka wlewamy około 1.5 l wody Kapustę siekamy i wkładamy do garnka porcjami , po miedzy które dodajemy pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liście laurowe, obraną pokrojoną w kawałki marchew tak samo pietruszkę korzeń oraz seler. Natkę pietruszki natomiast myjemy siekamy i dodajemy do kapusty . Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę i dodajemy do kapusty .Pomidorki koktajlowe po umyciu kroimy na pół i dodajemy do kapusty.Kostkę rosołową rozpuszczam w szklance wrzącej wody i dolewam do kapusty. Wszystko mieszam wysoką drewnianą łyżką. Rozmrożoną wędlinę oraz kiełbasę kroję w kostkę i dodaję do kapusty. Mieszamy tak aby wędlina znalazła się pomiędzy kapustą . Całość dusimy do miękkości . Na koniec doprawiamy solą i pieprzem mielonym jeśli trzeba oraz koncentratem pomidorowym rozrobionym wrzącą wodą. Dosypujemy około łyżki świeżego siekanego kopru . Doskonale smakuje z ziemniakami jak i chlebem