Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzystaj z tego co masz w domu . Dzięki temu nie zmarnujesz jedzenia i zaoszczędzisz czasu i pieniędzy
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 991
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 38
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1314
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 291
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6220
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 991
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 38
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1314
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 291
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6220
Składniki
Do dużego garnka wlewamy około 1.5 l wody Kapustę siekamy i wkładamy do garnka porcjami , po miedzy które dodajemy pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liście laurowe, obraną pokrojoną w kawałki marchew tak samo pietruszkę korzeń oraz seler. Natkę pietruszki natomiast myjemy siekamy i dodajemy do kapusty . Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę i dodajemy do kapusty .Pomidorki koktajlowe po umyciu kroimy na pół i dodajemy do kapusty.Kostkę rosołową rozpuszczam w szklance wrzącej wody i dolewam do kapusty. Wszystko mieszam wysoką drewnianą łyżką. Rozmrożoną wędlinę oraz kiełbasę kroję w kostkę i dodaję do kapusty. Mieszamy tak aby wędlina znalazła się pomiędzy kapustą . Całość dusimy do miękkości . Na koniec doprawiamy solą i pieprzem mielonym jeśli trzeba oraz koncentratem pomidorowym rozrobionym wrzącą wodą. Dosypujemy około łyżki świeżego siekanego kopru . Doskonale smakuje z ziemniakami jak i chlebem