Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam do skorzystania z przepisu na to bardzo szybkie i wdzięczne danie. Egzotyczny smak, nieco odmienny od tradycyjnych polskich dań i smaku polskich przypraw z pewnością wprowadzi powiew świeżości w nasz kulinarny świat:).
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 180
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 53
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 180
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 53
Składniki
Filety kroimy w cienkie paski. Paprykę i ananasa kroimy w dużą kostkę, cebulę drobno siekamy.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet z kurczaka do zarumienienia. Dodajemy warzywa i ananasa, chwilę podsmażamy. Do soku z puszki dolewamy 1/4 zimnej wody i mąkę - dokładnie mieszamy. Przelewamy na patelnie, dusimy przez 10 minut.
Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy i koncentrat pomidorowy. Podajemy z ryżem.