Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybki makaron z krewetkami

Szybki makaron z krewetkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2229 Ocena: 49235

Dodano:

Odsłon: 279

Wykwintne danie w 20 minut nie tylko na obiad.

Składniki

  • 350 g krewetek rozmiar 16-20
  • 1 mała cukinia
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 duża marchew
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 kawałek pora
  • 2 łyżki pędów bambusa
  • 1 szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g grzybów shimeji
  • 50 ml oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka cukru palmowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 100 ml wody
  • 1 łyżka mąki z tapioki
  • 300 g makaronu ze spiruliną
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szybki makaron z krewetkami

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.



    Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy krewetki, pokrojone w słupki warzywa, grzyby, pędy bambusa, posiekaną szalotkę, pora pokrojonego krążki, posiekany czosnek, dodajemy sosy, cukier, razem smażymy kilka minut na największym płomieniu, cały czas mieszając.

    Na koniec zagęszczamy mąką wymieszaną z przegotowaną (zimną) wodą. Chwilę dusimy.



    Podajemy z ugotowanym makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń