Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie. Polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 923
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 923
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na głębokiej patelni rozgrzać olej rzepakowy z masłem. Dodać pokrojone w kostkę cebulę, czosnek i białą część pora. Smażyć na wolnym ogniu kilka minut, mieszać. Dodać mielone mięso z indyka. Porozdrabniać mięso na patelni na malutkie kawałki. Mieszać, smażyć aż mięso straci surowość. Dodać pomidory z puszki i pesto. Dusić ok 20 min. Mieszać od czasu do czasu. Dodać czerwoną czubrycę, pieprz młotkowany z kolendrą i cukier, sól do smaku. Gotowe. Na talerzach ułożyć makaron, a na makaronie porcje przygotowanego sosu. Osypać wiórkami żółtego sera. Zajadać. Smacznego.