Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki "bigos" czyli potrawa "bigosopodobna" - podróbka bigosu :) Głównym składnikiem jest kapusta kiszona a oprócz niej pieczarki i kiełbasa i dodatkowo chili i keczup:) Lekko pikantna potrawa rozgrzeje w chłodne dni:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku, szatkujemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak by przykryła kapustę. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy do miękkości. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy do miękkości. Pieczarki wraz z tłuszczem dodajemy do kapusty. Na patelnię wrzucamy pokrojoną kiełbasę i smażymy na małym ogniu. Gdy wytopi się trochę tłuszczu dodajemy pokrojoną cebulę. Oprószamy chili by kiełbasa i cebula nabrały ostrego smaku i podsmażamy do czasu aż wędlina się zrumieni. Do wszystkich składników dodajemy keczup i mieszamy. Doprawiamy do smaku przyprawami i ewentualnie sokiem z kiszonej kapusty. Wszystko razem gotujemy jeszcze przez chwilkę.