Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lubię pośpiechu w kuchni, ale czasami się zdarzy, że trzeba coś zrobić na szybko.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4531
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12275
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6959
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4531
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12275
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6959
Składniki
W garnku, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojone w drobną kostkę cebule szalotkę i cukrową. Dodać mięso mielone. Na wolnym ogniu dusić i mieszać. Starać się rozdrabniać mięso na malutkie kawałki. Jak mięso straci surowość dodać pomidory z puszki. Gotować kilka minut i mieszać od czasu do czasu. Dodać passatę. Gotować, mieszać, do uzyskanie właściwej gęstości. Takiej jaką lubimy. Dodać zioła prowansalskie, cukier, pieprz i sól do smaku. Jeszcze pogotować chwilę i gotowe. Można podać z makaronem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego