Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka frittata, w tym wypadku z szynka i pomidorami jest nie tylko doskonalym posilkiem na sniadanie, kolacje, przekaske lub nawet na obiad, ale i mozna ja zrobic ze wszystkiego, co mamy pod reka - tutaj fantazja nie zna granic.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 346
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15134
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3076
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 346
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15134
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3076
Składniki
Piekarnik rozgrzac do 200° C, szynke pokroic w drobna kostke. Wlac roztrzepane jajka do miski i dokladnie wymieszac ze smietana, sola, pieprzem, natka pietruszki, szczypiorkiem i parmezanem. Wysmarowac foremke do pieczenia maslem, wlac do niej mase jajeczna. Pomidory pokroic na pól i ulozyc na wierzchu pokrojona powierzchnia do góry i posypac tartym serem. Piec przez ok. 20 minut, albo dluzej, az masa jajeczna sie zetnie.
Podawac na goraco np. z zielona salata.