Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnych, dzieciaki się zajadają :)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 92
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 621
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 92
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 621
Składniki
Kapustę zsiekać na drobno, dodać mięso oraz pozostałe składniki.
Wszystko razem wymieszać.
formować drobne kotleciki, obtaczać w mące, smażyć z dwu stron na rozgrzanym tłuszczu. ja używam smalcu.
Obsmażone gołąbki przekładać do rondla z gotującą wodą z dodatkiem kostki rosołowej. Spód wykładam liśćmi kapusty, jak przy tradycyjnych gołąbkach. Gotować 40-60min, podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.
smacznego!