Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast dużej pizzy mini pizzerinki na pewno każdego zadowolą
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8523
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 564
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8523
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 564
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajo i stopniowo wody aby powstała nam średnio gęsta konsystencja.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy masę formując placki. Pieczemy 20 min 180 stopni.
W między czasie przygotowujemy dodatki. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy. Cebulę siekamy drobno. Mozzarellę również w kostkę.
Podpieczone spody smarujemy sosem pomidorowym i nakładamy kurczaka, cebulkę posypując mozzarellą. Wstawiamy ponownie do piekarnika jeszcze na 10 min.