Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
golonki są kruche, miękkie i nie rozpadają się..................SMACZNEGO!!!
golonki średniej wielkości umyć, osuszyć i każdą natrzeć olejem
kucharek, czosnek, paprykę wędzoną, garam masala wymieszać i natrzeć golonki, dzięki natarciu wcześniej olejem przyprawy się dobrze trzymają
golonki włożyć do szybkowara 3,5 litra "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki", wlać wodę, przyprawę w płynie, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować 45 minut na mniejszym ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
jeśli golonki są duże to trzeba zwiększyć czas gotowanie, moje miały sztuka ok. 60 dag, przy 1 kg sztukach gotować w szybkowarze z 60 minut, ale to i tak krócej niż tradycyjne gotowanie
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 61333
Wszystko ugotowane w jednym garnku - nawet makaron. Super danie, porcja też s...
Odsłon: 2222
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 105
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 570
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 52
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 101
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 111
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 105
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 570
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 52
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 101
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 111
Składniki
golonki średniej wielkości umyć, osuszyć i każdą natrzeć olejem kucharek, czosnek, paprykę wędzoną, garam masala wymieszać i natrzeć golonki, dzięki natarciu wcześniej olejem przyprawy się dobrze trzymają
golonki włożyć do szybkowara 3,5 litra "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki", wlać wodę, przyprawę w płynie, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować 45 minut na mniejszym ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
jeśli golonki są duże to trzeba zwiększyć czas gotowanie, moje miały sztuka ok. 60 dag, przy 1 kg sztukach gotować w szybkowarze z 60 minut, ale to i tak krócej niż tradycyjne gotowanie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 59
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 111