Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
golonki są kruche, miękkie i nie rozpadają się..................SMACZNEGO!!!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 498
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 177
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 178
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 498
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 177
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 178
Składniki
golonki średniej wielkości umyć, osuszyć i każdą natrzeć olejem kucharek, czosnek, paprykę wędzoną, garam masala wymieszać i natrzeć golonki, dzięki natarciu wcześniej olejem przyprawy się dobrze trzymają
golonki włożyć do szybkowara 3,5 litra "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki", wlać wodę, przyprawę w płynie, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować 45 minut na mniejszym ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
jeśli golonki są duże to trzeba zwiększyć czas gotowanie, moje miały sztuka ok. 60 dag, przy 1 kg sztukach gotować w szybkowarze z 60 minut, ale to i tak krócej niż tradycyjne gotowanie