Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
golonki są kruche, miękkie i nie rozpadają się..................SMACZNEGO!!!
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 433
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2222
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38655
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1351
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 433
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2222
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38655
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1351
Składniki
golonki średniej wielkości umyć, osuszyć i każdą natrzeć olejem kucharek, czosnek, paprykę wędzoną, garam masala wymieszać i natrzeć golonki, dzięki natarciu wcześniej olejem przyprawy się dobrze trzymają
golonki włożyć do szybkowara 3,5 litra "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki", wlać wodę, przyprawę w płynie, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować 45 minut na mniejszym ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
jeśli golonki są duże to trzeba zwiększyć czas gotowanie, moje miały sztuka ok. 60 dag, przy 1 kg sztukach gotować w szybkowarze z 60 minut, ale to i tak krócej niż tradycyjne gotowanie