Do góry

Dania główne Przepis na:

szybkowar-golonki kruche, smaczne z papryką wędzoną i garam masala...

szybkowar-golonki kruche, smaczne z papryką wędzoną i garam masala...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1613

Dodano:

Odsłon: 13106

golonki są kruche, miękkie i nie rozpadają się..................SMACZNEGO!!!

Składniki

  • golonka wieprzowa 3 średnie
  • kucharek 2 łyżeczki
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • papryka wędzona
  • przyprawa garam masala
  • olej rzepakowy 3 łyżki
  • przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka
  • woda 1 szklanka
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
szybkowar-golonki kruche, smaczne z papryką wędzoną i garam masala...

Przygotowanie

  1. golonki średniej wielkości umyć, osuszyć i każdą natrzeć olejem

    kucharek, czosnek, paprykę wędzoną, garam masala wymieszać i natrzeć golonki, dzięki natarciu wcześniej olejem przyprawy się dobrze trzymają

  2. golonki włożyć do szybkowara 3,5 litra "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki", wlać wodę, przyprawę w płynie, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować 45 minut na mniejszym ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie

  3. jeśli golonki są duże to trzeba zwiększyć czas gotowanie, moje miały sztuka ok. 60 dag, przy 1 kg sztukach gotować w szybkowarze z 60 minut, ale to i tak krócej niż tradycyjne gotowanie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń