Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szynka w marynacie miodowo-musztardowej - doskonała na świąteczny stół
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3343
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 288
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 496
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3343
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 288
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 496
Składniki
Składniki marynaty wymieszać, obtoczyć w marynacie szynkę i wstawić na noc do lodówki.
Przed smażeniem pokroić cebulę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę aż będzie miękka, odsunąć trochę na bok, i przełożyć na patelnię szynkę (marynatę zachować). Obsmażyć szynkę z każdej strony, przełożyć do formy do zapiekania. Do marynaty przełożyć cebulę z patelni, na patelnię wylać szklankę wody i opłukać wszystkie soki z patelni, przelać do marynaty, wymieszać, dodać jeszcze 1/2 szklanki wody. Sos przelać do szynki.
Piec szynkę w 180 stopniach, przez ok 1,5 -2 h. Przewracać co jakiś czas. Po upieczeniu poczekać 10 minut, przełożyć szynkę na talerz, przykryć. Sos zblendować. Podawać szynkę pokrojoną w plastry, polaną sosem.