Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szynka w marynacie miodowo-musztardowej - doskonała na świąteczny stół
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1116
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4760
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1406
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1116
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4760
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1406
Składniki
Składniki marynaty wymieszać, obtoczyć w marynacie szynkę i wstawić na noc do lodówki.
Przed smażeniem pokroić cebulę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę aż będzie miękka, odsunąć trochę na bok, i przełożyć na patelnię szynkę (marynatę zachować). Obsmażyć szynkę z każdej strony, przełożyć do formy do zapiekania. Do marynaty przełożyć cebulę z patelni, na patelnię wylać szklankę wody i opłukać wszystkie soki z patelni, przelać do marynaty, wymieszać, dodać jeszcze 1/2 szklanki wody. Sos przelać do szynki.
Piec szynkę w 180 stopniach, przez ok 1,5 -2 h. Przewracać co jakiś czas. Po upieczeniu poczekać 10 minut, przełożyć szynkę na talerz, przykryć. Sos zblendować. Podawać szynkę pokrojoną w plastry, polaną sosem.