Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szynka w marynacie miodowo-musztardowej - doskonała na świąteczny stół
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 786
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 407
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15187
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1852
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 786
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 407
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15187
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1852
Składniki
Składniki marynaty wymieszać, obtoczyć w marynacie szynkę i wstawić na noc do lodówki.
Przed smażeniem pokroić cebulę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę aż będzie miękka, odsunąć trochę na bok, i przełożyć na patelnię szynkę (marynatę zachować). Obsmażyć szynkę z każdej strony, przełożyć do formy do zapiekania. Do marynaty przełożyć cebulę z patelni, na patelnię wylać szklankę wody i opłukać wszystkie soki z patelni, przelać do marynaty, wymieszać, dodać jeszcze 1/2 szklanki wody. Sos przelać do szynki.
Piec szynkę w 180 stopniach, przez ok 1,5 -2 h. Przewracać co jakiś czas. Po upieczeniu poczekać 10 minut, przełożyć szynkę na talerz, przykryć. Sos zblendować. Podawać szynkę pokrojoną w plastry, polaną sosem.