Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5521
Dodano: 05.04.2017
Odsłon: 14144
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wszystkie składniki (oprócz mięsa) wymieszać w większej misce. Następnie umyte i osuszone mięso kila razy obtoczyć w marynacie i schować do lodówki na kilka godzin.
Potem mięso przełożyć do rękawa, ułożyć np. w naczyniu żaroodpornym i piec w temp. 190 stopni prze ok. 90 min. Pod koniec pieczenia rękaw można rozciąć, by mięso nieco się przyrumieniło. Można podawać np. ze smażonymi ziemniakami i surówką z marchewki. Dodatkowo podałam mięso na sosie pieczarkowym.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 08 kwietnia 2017Zgłoś do usunięcia
Co to jest czosnek staropolski, z wykopalisk archeologicznych?5 Kto głosował? | Odpowiedz