Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpierw marynowana, a potem pieczona szynka to mięso, które jest smaczną propozycją obiadową ;)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 437
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8759
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13435
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2700
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 437
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8759
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13435
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2700
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz mięsa) wymieszać w większej misce. Następnie umyte i osuszone mięso kila razy obtoczyć w marynacie i schować do lodówki na kilka godzin.
Potem mięso przełożyć do rękawa, ułożyć np. w naczyniu żaroodpornym i piec w temp. 190 stopni prze ok. 90 min. Pod koniec pieczenia rękaw można rozciąć, by mięso nieco się przyrumieniło. Można podawać np. ze smażonymi ziemniakami i surówką z marchewki. Dodatkowo podałam mięso na sosie pieczarkowym. Smacznego!