Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne mięsko, które jest po upieczeniu jest kruche , soczyste i bardzo smaczne. Mięsko pieczone z ziemniakami smakuje wybornie i kusi swoim smakiem. Polecam na świąteczny stół i nie tylko.
naczynie żaroodporne lub brytfanna, nóż, ręcznik papierowy, miska, praska do czosnku, garnek,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 492
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6899
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242932
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 492
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6899
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242932
Składniki
Umyte , osuszone mięso natrzeć musztardą wymieszaną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wymieszanymi ziołami , solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 3 godziny. Następnie mięso zrumienić w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym z jednej i drugiej strony. Podlać mięso gorącą wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu palnika około 90 minut. W między czasie ziemniaki obrać i lekko przegotować na pół twardo. Odcedzić i pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Po 90 minutach dookoła pieczeni ułożyć ziemniaki i cebulę ( u mnie cebuli nie ma bo część rodzinki nie lubi więc są same ziemniaki).oprószyć solą i pieprzem. podlać kilkoma łyżkami gorącej wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 - 50 minut. Po wyjęciu pieczeń pokroić w plastry, ułożyć na talerzu i obłożyć ziemniakami i cebulą ( cebulą nie koniecznie). Podawać z ulubioną surówką. Smacznego.
Przygotowanie musztardy z czosnkiem.
Przygotowanie szynki wieprzowej .
Szynka zamarynowana gotowa do odłożenia na 3 godziny aby przegryzły się smaki.
Szynka pieczona w towarzystwie ziemniaków.
Pyszne danie gotowe do podania.