Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z tego przepisu wychodzi kruche , mięciutkie i smaczne a sos jeszcze smaczniejszy. Łatwy i prosty przepis na te pyszne kruche mięsko. Polecam
rondel, nóż, deska, ręcznik papierowy, widelec,
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11061
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20980
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 145
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10449
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11061
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20980
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 145
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10449
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. W rondlu z grubym dnem rozgrzać tłuszcz i podsmażać mięso na złoty, rumiany kolor. Gdy mięso uzyska kolor brązu czy przysmaży się dodajemy pokrojona drobno cebulę oraz posiekany drobno czosnek. Jeszcze chwilę podsmażamy i zalewamy wodą tak by mięso było przykryte, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest juz całkowicie miękkie wyjmujemy je na talerz a powstały sos zagęszczamy mąką wymieszana w wodzie. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Smacznego Podałam z kluskami i czerwoną kapustą.
Danie gotowe do podania.