Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na tabbouleh –arabskie danie jest wiele, tak jak na polski sernik, uwielbiam ją za lekkość i wspaniały smak, może służyć jako zdrowa przekąska w ciągu dnia do zabrania w pojemniku do pracy, lub jako lekka kolacja. Danie nie przetworzone i niskokaloryczne.Jest naprawdę lekko i pysznie!
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45707
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23166
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45707
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23166
Składniki
Kosmosę ryżową prażymy przez 2 minuty w suchym garnku, mieszając, następnie zalewamy wrzątkiem (wody ma być dwa razy więcej niż kaszy) dodajemy pół łyżeczki oleju kokosowego i gotujemy, aż kosmosa wchłonie cały płyn, około 15 minut. Zestawiamy z ognia, całkowicie studzimy.
Młodą cukinię obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę, podduszamy na patelni z połową łyżeczki oleju kokosowego tak, aby pozostała lekko twardawa, studzimy, dodajemy do zimnej kaszy. Ogórka i pomidora kroimy w kostkę, siekamy szczypiorek oraz melisę, czosnek przeciskamy przez praskę, wszystko łączymy razem, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem, skrapiamy olejem lnianym, mieszamy i podajemy. Smacznego!