Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na tabbouleh –arabskie danie jest wiele, tak jak na polski sernik, uwielbiam ją za lekkość i wspaniały smak, może służyć jako zdrowa przekąska w ciągu dnia do zabrania w pojemniku do pracy, lub jako lekka kolacja. Danie nie przetworzone i niskokaloryczne.Jest naprawdę lekko i pysznie!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5951
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 730
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 814
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5951
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 730
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 814
Składniki
Kosmosę ryżową prażymy przez 2 minuty w suchym garnku, mieszając, następnie zalewamy wrzątkiem (wody ma być dwa razy więcej niż kaszy) dodajemy pół łyżeczki oleju kokosowego i gotujemy, aż kosmosa wchłonie cały płyn, około 15 minut. Zestawiamy z ognia, całkowicie studzimy.
Młodą cukinię obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę, podduszamy na patelni z połową łyżeczki oleju kokosowego tak, aby pozostała lekko twardawa, studzimy, dodajemy do zimnej kaszy. Ogórka i pomidora kroimy w kostkę, siekamy szczypiorek oraz melisę, czosnek przeciskamy przez praskę, wszystko łączymy razem, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem, skrapiamy olejem lnianym, mieszamy i podajemy. Smacznego!