Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na szybki, wiosenny obiad. Tagiatelle ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi przygotujecie w zaledwie pół godziny. Najlepiej smakuje tuż po przygotowaniu z dodatkiem startego parmezanu.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12283
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1511
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 111
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12283
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1511
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 111
Składniki
Makaron tagiatelle gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Szparagi myjemy, ucinamy zdrewniałe końce, kroimy na 3 cm kawałki. Łodygi (bez główek) wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez około 5 minut do miękkości, 2 minuty przed końcem gotowania dodajemy do garnka główki szparagów.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Czosnek obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy. Bazylię płuczemy, drobno siekamy i dorzucamy do czosnku. Dodajemy ugotowane szparagi oraz umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Na koniec na patelnię przekładamy ugotowany makaron. Składniki mieszamy.
Tagiatelle ze szparagami przekładamy na talerze, przed podaniem posypujemy startym parmezanem.