Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na szybki, wiosenny obiad. Tagiatelle ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi przygotujecie w zaledwie pół godziny. Najlepiej smakuje tuż po przygotowaniu z dodatkiem startego parmezanu.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6131
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1885
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6131
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1885
 
         
         
                Składniki
Makaron tagiatelle gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Szparagi myjemy, ucinamy zdrewniałe końce, kroimy na 3 cm kawałki. Łodygi (bez główek) wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez około 5 minut do miękkości, 2 minuty przed końcem gotowania dodajemy do garnka główki szparagów.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Czosnek obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy. Bazylię płuczemy, drobno siekamy i dorzucamy do czosnku. Dodajemy ugotowane szparagi oraz umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Na koniec na patelnię przekładamy ugotowany makaron. Składniki mieszamy.
Tagiatelle ze szparagami przekładamy na talerze, przed podaniem posypujemy startym parmezanem.