Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagiatelle ze szpinakiem, brokułami i pomidorkami

Tagiatelle ze szpinakiem, brokułami i pomidorkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 793

Dodano:

Odsłon: 246

pomysł na szybkie tagiatelle ze szpinakiem, brokułami i pomidorkami w sosie śmietanowym

Składniki

  • 200g szpinaku
  • 1 mały brokuł
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200g śmietany
  • 1 mozzarella
  • pół opakowania makaronu tagiatelle
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oliwy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tagiatelle ze szpinakiem, brokułami i pomidorkami

Przygotowanie

  1. Brokuły podzielić na różyczki i ugotować.
    Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu.
    Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie na patelni, po chwili dodać starty czosnek. Następnie dodać liście szpinaku i podsmażyć chwilę mieszając co jakiś czas. Dodać śmietanę, pokrojoną na kawalki mozzarellę, przyprawić solą, pieprzem. Pod koniec dodać brokuły i pokrojone pomidorki. Wymieszać i podgotować jeszcze chwilę razem.
    Przygotowanym sosem z warzywami polać makaron.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń