Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron razowy w pikantnym sosie pomidorowym z papryczkami jalapenio i cukinią. Idealne w połączeniu z czerwonym wytrawnym winem. Nie masz pomysłu na szybką kolację? To jest przepis dla Ciebie!
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 180
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 239
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 267
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 180
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 239
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 267
Składniki
Pokrojoną w drobną kostkę cebulę należy podsmażyć na oliwie z oliwek. Kiedy będzie już zarumieniona - dodać mielone mięso z indyka. Później smażyć i smażyć... przynajmniej około 5 minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i cukinię.
Przykryć pokrywką i dusić dobrych kilka minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę. Dodać je na patelnię razem z pokrojonym w plasterki czosnkiem. Do tego drobno pokrojona jedna papryczka jalapeno. Następnie danie należy doprawić solą, pieprzem, bazylią.
W międzyczasie należy ugotować makaron w osolonej wodzie. Ja gotowałam 12 minut, żeby było aldente :) Ugotowany makaron połączyć z sosem. Posypać wcześniej startym serem.