Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczny i aromatyczny, szpinakowy makaron tagliatelle otulony pesto tymiankowo - pietruszkowym. To zielone połączenie to bardzo pożywna i zdrowa propozycja obiadowa, która przeplata smaki ziół z intensywnym aromatem czosnku i owocową nutą sera Rubin i białego wina.
Ser Rubin ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odstawiamy aby uwolnił swój smak i aromat.
Orzechy nerkowca prażymy na patelni i studzimy.
Tymianek i natkę pietruszki delikatnie siekamy.
Następnie do rozdrabniacza dodajemy:
- posiekane zioła
- 3 ząbki czosnku
- uprażone nerkowce
- starty Rubin
- 2 łyżki białego wina
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
i miksujemy.
Po chwili (cały czas miksując) dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek i doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron tagliatelle gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Ugotowany odcedzamy i jeszcze gorący przekładamy z powrotem do garnka, a następnie mieszamy z przygotowanym pesto.
Całość wykładamy na talerze, posypujemy dodatkowo serem i dekorujemy zieleniną.
Życzę smacznego! :)
Czy próbowaliście takiego połączenia ? Karczochy w polskiej kuchni zdobywają...
Odsłon: 16243
grzyby w śmietanowym sosie
Odsłon: 1266
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 2363
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 315
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 64
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 699
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 2363
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 315
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 64
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 699
Składniki
Ser Rubin ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odstawiamy aby uwolnił swój smak i aromat. Orzechy nerkowca prażymy na patelni i studzimy. Tymianek i natkę pietruszki delikatnie siekamy. Następnie do rozdrabniacza dodajemy: - posiekane zioła - 3 ząbki czosnku - uprażone nerkowce - starty Rubin - 2 łyżki białego wina - 1/3 szklanki oliwy z oliwek i miksujemy. Po chwili (cały czas miksując) dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek i doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron tagliatelle gotujemy al dente w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy i jeszcze gorący przekładamy z powrotem do garnka, a następnie mieszamy z przygotowanym pesto. Całość wykładamy na talerze, posypujemy dodatkowo serem i dekorujemy zieleniną. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Dania główne
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i serem korycińskim
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 19
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dziś mam dla Was propozycję na rosół ale w niecodziennej odsłonie. A jest to...
Odsłon: 15