Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle w sosie serowym ze szpinakiem, łososiem i orzechami

Tagliatelle w sosie serowym ze szpinakiem, łososiem i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 2116

Dodano:

Odsłon: 10399

Zapraszam na pyszny szybki obiad dla zabieganych... w niecałe pół godziny możecie się delektować tym rewelacyjnym daniem. Makaron w sosie na serku topionym i pleśniowym z tą całą resztą smakuje obłędnie.

Składniki

  • 200-250 g makaronu tagliatelle
  • 300 g świeżego filetu z łososia
  • trochę przyprawy do ryb
  • 100 g serka topionego w kostce
  • 60 g serka pleśniowego trójkącik
  • 200 g świeżych liści szpinaku
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ok. 100 g obranych i pokrojonych orzechów włoskich
  • masło klarowane lub olej do smażenia
  • sól, pieprz i sok z cytryny do smaku
  • świeży siekany koperek do posypania
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tagliatelle w sosie serowym ze szpinakiem, łososiem i orzechami

Przygotowanie

  1. Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić sokiem z cytryny i doprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb.

    Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie i odcedzić.

    Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić szpinak. Jak zacznie tracić objętość to dodać przeciśnięty czosnek i pokrojone na kawałki oba sery. Smażyć na małej mocy palnika aż sery się rozpuszczą, dodać orzechy włoskie (troszkę zostawić do posypania). Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Dodać makaron i wymieszać.

    W tym samym czasie na osobnej patelni na odrobinie tłuszczu usmażyć łososia.

    Na koniec do makaronu dodać pokruszoną widelcem rybę, ponownie wymieszać i gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń