Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny szybki obiad dla zabieganych... w niecałe pół godziny możecie się delektować tym rewelacyjnym daniem. Makaron w sosie na serku topionym i pleśniowym z tą całą resztą smakuje obłędnie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2584
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2584
Składniki
Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić sokiem z cytryny i doprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie i odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić szpinak. Jak zacznie tracić objętość to dodać przeciśnięty czosnek i pokrojone na kawałki oba sery. Smażyć na małej mocy palnika aż sery się rozpuszczą, dodać orzechy włoskie (troszkę zostawić do posypania). Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Dodać makaron i wymieszać. W tym samym czasie na osobnej patelni na odrobinie tłuszczu usmażyć łososia. Na koniec do makaronu dodać pokruszoną widelcem rybę, ponownie wymieszać i gotowe