Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tagliatelle w aromatycznym bazyliowo-serowym sosie w towarzystwie pieczarek. Obiadek do zrobienia zaledwie w kilka minut, a w smaku wyszedł niebiański. Naprawdę polecam:)
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1669
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 233
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 561
Witam serdecznie!!! Dzisiaj polecam pyszne śledzie wigilijne w zalewie octowe...
Odsłon: 19492
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1669
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 233
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 561
Witam serdecznie!!! Dzisiaj polecam pyszne śledzie wigilijne w zalewie octowe...
Odsłon: 19492
Składniki
Nastawiłam garnek z wodą do ugotowania makaronu. Umyte pieczarki pokroiłam na mniejsze części, doprawiłam solą i lekko poddusiłam na odrobinie wody.
W tym samym czasie wrzuciłam makaron na gotującą się i osoloną wodę, a do pieczarek dodałam serek, mleko i bazylię (można ewentualnie doprawić jeszcze solą)- cały czas mieszając do uzyskania jednolitego sosu.
Odcedziłam makaron, dodałam go do sosu i wszystko razem dokładnie wymieszałam na małym ogniu. E voila:) Aromat dania był powalający. Na pewno przepis przypadnie do gustu wszystkim osobom lubującym się w pesto:) Smacznego bazyliowego:)