Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tagliatelle w aromatycznym bazyliowo-serowym sosie w towarzystwie pieczarek. Obiadek do zrobienia zaledwie w kilka minut, a w smaku wyszedł niebiański. Naprawdę polecam:)
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13254
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 430
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9765
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13254
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 430
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9765
Składniki
Nastawiłam garnek z wodą do ugotowania makaronu. Umyte pieczarki pokroiłam na mniejsze części, doprawiłam solą i lekko poddusiłam na odrobinie wody.
W tym samym czasie wrzuciłam makaron na gotującą się i osoloną wodę, a do pieczarek dodałam serek, mleko i bazylię (można ewentualnie doprawić jeszcze solą)- cały czas mieszając do uzyskania jednolitego sosu.
Odcedziłam makaron, dodałam go do sosu i wszystko razem dokładnie wymieszałam na małym ogniu. E voila:) Aromat dania był powalający. Na pewno przepis przypadnie do gustu wszystkim osobom lubującym się w pesto:) Smacznego bazyliowego:)