Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty makaron z pesto z rukoli to idealny, letni obiad :)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1291
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 297
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4584
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1291
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 297
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4584
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do garnka pozostawiając 1/3 szklanki wody z gotowania. Słonecznik podprażyć na suchej patelni, wystudzić. Do wysokiego dzbanka przesypać słonecznik i dodać pozostałe składniki pesto. Zblendować na konsystencję w miarę gładką z wyczuwalnymi kawałkami słonecznika. Jeśli pesto jest za gęste dodać odrobinę wody. Do gorącego makaronu dodać pesto i pomidorki pokrojone na połówki. Całość wymieszać i podawać od razu posypane startym serem grana padano.