Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i smaczny obiad.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1285
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5811
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8823
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18429
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1285
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5811
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8823
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18429
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Szynkę pokroić w kostkę,podsmażyć na złoty kolor na odrobinie oliwy,następnie wyjąć na talerz i na tej samej oliwie podsmażyć również na złoty kolor pieczarki,gdy będą gotowe wyciągamy i na patelnie wrzucamy cebulę i czosnek.Podusić przez chwile.W miseczce wymieszać jajko, śmietanę, parmezan.śmietanę dodajemy na patelnię z cebulą i gotujemy przez 2min cały czas mieszając.Gdy sos mamy już gotowy dodajemy szynkę i pieczarki doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron wykładamy na talerz polewamy sosem,posypujemy parmezanem i świeżą bazylią, Smacznego!!!