Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wariacja w temacie szpinak. Proste, szybkie, tanie i bardzo dobre tagliatelle ze szpinakiem. Danie tak proste, że aż trudno coś do niego więcej dopisać. Tak więc dziś tylko przepis bez zbędnego lania wody ...osolonej wody.
Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody. Pomidory zalewamy na 5 minut wrzątkiem. Czosnek siekamy drobno i wrzucamy na rozgrzaną łyżkę lub dwie oliwy. Specyficzny zapach podpiekanego czosnku da nam znać że na patelnię winien trafić szpinak.
Gdy uznamy, że szpinak jest już gotowy trafia do niego ugotowany al dente i odsączony makaron. Mieszamy całość doprawiając solą i świeżo mielonym pieprzem. Pomidory siekamy w drobne paski i dorzucamy do już prawie gotowego dania.
Wystarczą już tylko 2 minutki na patelni by makaron wchłonął aromat czosnku i szpinaku. Danie podajemy ze startym parmezanem.
Inne przepisy na dania ze szpinakiem znajdziecie w linku pod wpisem.
Szybko i smacznie. Dania z makaronu zawsze wychodzą.
Odsłon: 17824
Czy próbowaliście takiego połączenia ? Karczochy w polskiej kuchni zdobywają...
Odsłon: 16144
Bardzo zasmakował nam ten przepis. Jak zwykle sięgając po książkę J.O zawsze...
Odsłon: 625
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 85
Prosty przepis na domowe lody bananowe z jogurtem naturalnym, które przygotuj...
Odsłon: 91
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 85
Prosty przepis na domowe lody bananowe z jogurtem naturalnym, które przygotuj...
Odsłon: 91
Składniki
Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody. Pomidory zalewamy na 5 minut wrzątkiem. Czosnek siekamy drobno i wrzucamy na rozgrzaną łyżkę lub dwie oliwy. Specyficzny zapach podpiekanego czosnku da nam znać że na patelnię winien trafić szpinak.
Gdy uznamy, że szpinak jest już gotowy trafia do niego ugotowany al dente i odsączony makaron. Mieszamy całość doprawiając solą i świeżo mielonym pieprzem. Pomidory siekamy w drobne paski i dorzucamy do już prawie gotowego dania. Wystarczą już tylko 2 minutki na patelni by makaron wchłonął aromat czosnku i szpinaku. Danie podajemy ze startym parmezanem. Inne przepisy na dania ze szpinakiem znajdziecie w linku pod wpisem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 58
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 3235