Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wariacja w temacie szpinak. Proste, szybkie, tanie i bardzo dobre tagliatelle ze szpinakiem. Danie tak proste, że aż trudno coś do niego więcej dopisać. Tak więc dziś tylko przepis bez zbędnego lania wody ...osolonej wody.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11224
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4931
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9757
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11224
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4931
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9757
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1451
Składniki
Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody. Pomidory zalewamy na 5 minut wrzątkiem. Czosnek siekamy drobno i wrzucamy na rozgrzaną łyżkę lub dwie oliwy. Specyficzny zapach podpiekanego czosnku da nam znać że na patelnię winien trafić szpinak.
Gdy uznamy, że szpinak jest już gotowy trafia do niego ugotowany al dente i odsączony makaron. Mieszamy całość doprawiając solą i świeżo mielonym pieprzem. Pomidory siekamy w drobne paski i dorzucamy do już prawie gotowego dania. Wystarczą już tylko 2 minutki na patelni by makaron wchłonął aromat czosnku i szpinaku. Danie podajemy ze startym parmezanem. Inne przepisy na dania ze szpinakiem znajdziecie w linku pod wpisem.