Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowane w multicookerze instant pot/szybkowar/pressure cooker. W tym przepisie wykorzystałam resztę ugotowanego mięsa z kurczaka, które mi zostało z poprzedniego dnia ale równie dobrze można wykorzystać świeże piersi z kurczaka. Przepyszne, serdecznie polecam.
Polecam.
Odsłon: 146
Polecam.
Odsłon: 146
Składniki
Włóż wszystkie składniki urządzenia.
Zamknij urządzenie, upewnij się że zawór ciśnienia jest dobrze zamknięty. Gotuj korzystając z funkcji pressure cooking/manual/gotowanie pod wysokim ciśnieniem przez 3 minuty, następnie manualnie wypuść parę.
Otwórz urządzenie, ostrożnie gorące !! Włącz funkcje saute/smażenie. W miseczce wymieszaj wodę i mąkę kukurydziana ( skrobię ) dodaj do curry, wymieszaj i poczekaj aż potrawa się zagotuje. Wyłącz urządzenie. Smacznego !!
Porcje: 6 Kalorie 210 Tłuszcz całkowity 9g Tłuszcze nasycone 3,8g Cholesterol 62mg Sód 957mg Węglowodany ogółem 9,6 g Błonnik pokarmowy 1g Cukry ogółem 4,6 g Białko 21,3 g Witamina D 0mcg Wapń 26mg Żelazo 2mg Potas 294mg Informacje o wartościach odżywczych mają charakter szacunkowy i są podawane wyłącznie w celach informacyjnych. Dane podane powyżej będą się różnić w zależności od konkretnych składników i marek, których używasz.