Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie, kotleciki te przyrządza się z posiekanym mięsem krewetek i sosem ostrygowym, smaży się je w wielkim woku i podaje z ryżem oraz sałatą ze świeżych warzyw. Jest to bardzo popularna przekąska na tzw. street food w Tajlandii. Zamiast krewetek, do przygotowania kotletów użyłam mięsa z kurczaka dodałam majonez i przyprawę do kurczaka , no i wyszło świetnie. Przygotowana masa jest gęsta, jednak nie na tyle, aby dłońmi formować z niej piękne kotleciki ;) Nabieramy łyżką porcje masy, kładziemy na rozgrzany tłuszcz i przyklepujemy - później powoli smażymy na złoty kolor. Odwracamy na drugą stronę dopiero wtedy, gdy spód będzie dobrze przysmażony (wówczas kotleciki na pewno Wam się nie rozpadną). Uwaga! Szybkie w przygotowaniu...sami zobaczycie :)
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2739
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 545
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 181
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 566
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 219
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2739
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 545
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 181
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 566
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 219
Składniki
Wszystkie składniki na kotleciki umieszczam w misce, mieszam łyżką, no i gotowe :)
Łyżką nabieram porcje z miski i kładę na rozgrzany tłuszcz - smażę na złoty kolor (na średnim ogniu). Kiedy spód jest dobrze podsmażony, odwracam na drugą stronę. Kotleciki podaję z ryżem i sałatą, lub z majonezem jako przekąskę. Smacznego :)