Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam pysznego, tradycyjnego karpia Wigilijnego, tak przygotowany smakuje najlepiej. Życzę Wszystkim smacznego.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1709
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17877
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1929
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1709
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17877
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1929
Składniki
Filety płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy, a następnie solimy i pieprzymy z obu stron. Odstawiamy na kilka minut aby sól wniknęła w mięso ryby. Mąkę wsypujemy do szerokiej miski, dosypujemy odrobinę soli i pieprzu. Do miski wrzucamy pojedynczo filety i obtaczamy w mące, a następnie przekładamy na suchy talerz. Rozgrzewamy patelnię z olejem rzepakowym ok. 1 cm, rybę wkładamy od strony skóry, gdy olej będzie mocno rozgrzany smażymy z obu stron po kilka minut na złoty kolor. Gotowe !!!
Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego !!!