Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, potrawa idealna na święta i nie tylko. Tak zrobiony schab rozpływa się w ustach. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę smacznego :-)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 70
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 70
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Zaczniemy od opłukania mięsa pod zimną bieżącą wodą. Następnie kroimy schab na 4 równe kotlety, do roladek zastosowałem dość mocno przerośnięty schab z warkoczem, taki jest najlepszy. Już teraz kotlety musimy mocno rozklepać, aby były bardzo cienkie. Następnie zajmiemy się przygotowaniem farszu. Na zimna patelnię wrzucamy boczek pokrojony w drobniejszą kostkę, dopiero teraz odpalamy kuchenkę i podsmażamy boczek wytapiając go. Następnie dorzucamy cebulę pokrojoną w piórka, drobno posiekany czosnek, paprykę ostrą, pieprz, majeranek i odrobinę soli. Całość przesmażamy, następnie dorzucamy startą na tarce na grubym oczku marchew i poszatkowaną cienko białą kapustę, w dalszym ciągu podsmażamy, mieszając od czasu do czasu, po 3-4 minutach dolewamy 200 ml. wody, patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy całość na wolnym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie sprawdzamy czy nie trzeba dosolić, patelnię zdejmujemy z ognia, farsz należy ostudzić. Już teraz zabieramy się za kompletownie całej potrawy. Rozbite kotlety układamy osobno na desce i nakładamy farsz na środek rozbitego mięsa, następnie ciasno zwijamy, tak aby farsz nie wylatywał z środka. Zapraszam na film z przepisem, tam dokładnie pokazuję jak to zrobić :-) Gdy już roladki będą zawinięte obtaczamy je w mące. Następnie rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy olej, gdy tłuszcz już się rozgrzeje układamy roladki na patelnię i podsmażamy z każdej strony tak aby się ładnie zarumieniły. Następnie wlewamy 300 ml. wody, przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na wolnym ogniu 60 minut. Po tym czasie dolewamy śmietankę, mieszamy i solimy do smaku. Pyszne roladki ze schabu są gotowe !!! Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam na film z przepisem. Wesołych Świąt :-)