Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedno z z najbardziej znanych dań kuchni kresowej.Tarciuch to babka ziemniaczana z okolic Puszczy Białowieskiej.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 157
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22368
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 180
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 157
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22368
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 180
Składniki
ziemniaki zetrzec na tarce,jesli sa zbyt wodniste,lekko odcisnąć
gotowane ziemniaki zemlec albo utłuc i wymieszać z surowymi ziemniakami ,dodać kaszę
cebulę,kiełbasę i ser pokroić,włożyc do ziemniaków,doprawić solą i pieprzem
mase ziemniaczaną włożyc do natłuszczonej blaszki i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec okolo 60 minut
do tarciucha doskonale pasuje sos smietanowy lub grzybowy,świetnie smakuje odsmażona na drugi dzień