Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedno z z najbardziej znanych dań kuchni kresowej.Tarciuch to babka ziemniaczana z okolic Puszczy Białowieskiej.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3362
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3362
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
ziemniaki zetrzec na tarce,jesli sa zbyt wodniste,lekko odcisnąć
gotowane ziemniaki zemlec albo utłuc i wymieszać z surowymi ziemniakami ,dodać kaszę
cebulę,kiełbasę i ser pokroić,włożyc do ziemniaków,doprawić solą i pieprzem
mase ziemniaczaną włożyc do natłuszczonej blaszki i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec okolo 60 minut
do tarciucha doskonale pasuje sos smietanowy lub grzybowy,świetnie smakuje odsmażona na drugi dzień