Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedno z z najbardziej znanych dań kuchni kresowej.Tarciuch to babka ziemniaczana z okolic Puszczy Białowieskiej.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Składniki
ziemniaki zetrzec na tarce,jesli sa zbyt wodniste,lekko odcisnąć
gotowane ziemniaki zemlec albo utłuc i wymieszać z surowymi ziemniakami ,dodać kaszę
cebulę,kiełbasę i ser pokroić,włożyc do ziemniaków,doprawić solą i pieprzem
mase ziemniaczaną włożyc do natłuszczonej blaszki i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec okolo 60 minut
do tarciucha doskonale pasuje sos smietanowy lub grzybowy,świetnie smakuje odsmażona na drugi dzień