Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedno z z najbardziej znanych dań kuchni kresowej.Tarciuch to babka ziemniaczana z okolic Puszczy Białowieskiej.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 932
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1892
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6457
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 932
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1892
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6457
Składniki
ziemniaki zetrzec na tarce,jesli sa zbyt wodniste,lekko odcisnąć
gotowane ziemniaki zemlec albo utłuc i wymieszać z surowymi ziemniakami ,dodać kaszę
cebulę,kiełbasę i ser pokroić,włożyc do ziemniaków,doprawić solą i pieprzem
mase ziemniaczaną włożyc do natłuszczonej blaszki i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec okolo 60 minut
do tarciucha doskonale pasuje sos smietanowy lub grzybowy,świetnie smakuje odsmażona na drugi dzień