Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedno z z najbardziej znanych dań kuchni kresowej.Tarciuch to babka ziemniaczana z okolic Puszczy Białowieskiej.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2633
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107181
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2076
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2633
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107181
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2076
Składniki
ziemniaki zetrzec na tarce,jesli sa zbyt wodniste,lekko odcisnąć
gotowane ziemniaki zemlec albo utłuc i wymieszać z surowymi ziemniakami ,dodać kaszę
cebulę,kiełbasę i ser pokroić,włożyc do ziemniaków,doprawić solą i pieprzem
mase ziemniaczaną włożyc do natłuszczonej blaszki i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec okolo 60 minut
do tarciucha doskonale pasuje sos smietanowy lub grzybowy,świetnie smakuje odsmażona na drugi dzień