Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...bez mąki pszennej. Polecam.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 177
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 74
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 177
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 74
Składniki
Ziemniaki oczyścić, oskrobać lub obrać. Umyć. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pozostawić na kilka minut aż puszczą sok. Odcisnąć w rękach i odłożyć do drugiej miseczki. Poczekać chwilę aż sok się ustoi, a skrobia opadnie na dno. Odlać płyn. Przełożyć starte ziemniaki do miseczki z wytrąconą skrobią. Zetrzeć na tarce, na dużych oczkach obraną cebulę. Dodać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę chorizo, miękkie masło. Dodać rozbełtane i wymieszane z olejem jajka. Dodać czubrycę czerwoną, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dokładnie wyrobić ręcznie masę. Przełożyć do foremki o wymiarach 31×12 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę 15 min. Wyjąć z pieca. Lekko przestudzić. Wyjąć z formy przykładając półmisek i obracając formę do góry dnem. Zdjąć papier. Można kroić, można zajadać. Dobrym dodatkiem będzie kwaśna śmietana lub np sos warzywny. Smacznego.
Dokładnie wymieszać masę.