Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta francuska z pieczarkami.

Tarta francuska z pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17447

Dodano:

Odsłon: 912

Danie bardzo polecam dla zabieganych....pyszne i szybkie::)

Składniki

  • ciasto francuskie mrożone
  • Pieczarki 40dkg
  • Cebula 2 średnie
  • Ser żółty około 20dkg
  • Masło 1/2 kostki
  • Sól ,pieprz do smaku
  • Wędlina 4-6 plasterków
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Tarta francuska z pieczarkami.

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszu,dodać pokrojone pieczarki ,smażyć do odparowania wody,doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Ciasto francuskie wyłożyć na blaszkę od tarty ,na wierzch dać podsmażone pieczarki ,wędlinę i posypać serem żółtym.
    Zapiekać w 190st,do zapieczenia sera.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń