Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mały eksperyment. Połączyłem mój ulubiony sos z kurkami z ciastem francuskim i wyszła pyszna tarta.
Już nie raz przekonaliśmy się o tym, że warto zawsze pod ręką mieć ciasto fra...
Odsłon: 2945
Przepis na pyszne kiełbaski w cieście francuskim, wspaniała przekąska dla dzi...
Odsłon: 13223
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 272
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 272
Składniki
Kurki krótko obgotowałem w osolonej wodzie. Cebulę pokroiłem w grube talarki, zeszkliłem na maśle. Wrzuciłem do rondla pół cebuli ( resztę odłożyłem ) i obgotowane kurki, oprószyłem mąką. Smażyłem kilka minut. Dodałem mleko i śmietanę . Gotowałem, aż sos zgęstniał. Pod koniec gotowania dodałem tymianek . Doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem sos do wystygnięcia. Naczynie żaroodporne lekko natłuściłem, wyłożyłem ciasto francuskie, nakłułem widelcem. Na ciasto wylałem sos z kurkami, posypałem resztą zeszklonej cebuli. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C, zapiekałem, aż ciasto zrumieniło się. Po wyjęciu z piekarnika udekorowałem natką pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 53
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 103