Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to w miarę szybkie danie i dobre na każdą okazję
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Marchewkę i seler ścieramy na dużych oczkach tarki a cebulę kroimy w drobną kostkę. Rozpuszczamy masło ( lub olej )na patelni i smażymy warzywa do miękkości.Kukurydzę,groszek i fasolkę odcedzamy bardzo dobrze. To ważne by w farszu było jak najmniej wilgoci.Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie paski a paprykę w drobną kostkę. Smażymy to na tłuszczu do miękkości pod przykryciem a następnie zostawiamy na małym ogniu aby cała wilgoć odparowała.Przygotowane wszystkie składniki mieszamy se sobą i doprawiamy według własnego smaku.Dodajemy jajko i bułkę tartą aby nasza tarta trzymała się dobrze po zapieczeniu.Ser mozzarelle ścieramy na grubych oczkach tarki.
Bierzemy naczynie żaroodporne u mnie to tortownica i wykładamy spód i brzegi ciastem francuskim.Brzegi mają być troszkę wyższe aby na koniec je lekko zawinąć do środka.Farsz dzielimy na pół.Jedną połowę wykładamy do naczynia i dobrze wyrównamy.Następnie całość posypujemy połową startego sera.Tak samo robimy z pozostałym farszem i serem.Zawijamy lekko ciasto do środka.Piekarnik nagrzewamy.Pieczemy w tem.170 st. przez około 20-25 min. z termoobiegiem. Życzę smacznego............