Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to w miarę szybkie danie i dobre na każdą okazję
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Marchewkę i seler ścieramy na dużych oczkach tarki a cebulę kroimy w drobną kostkę. Rozpuszczamy masło ( lub olej )na patelni i smażymy warzywa do miękkości.Kukurydzę,groszek i fasolkę odcedzamy bardzo dobrze. To ważne by w farszu było jak najmniej wilgoci.Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie paski a paprykę w drobną kostkę. Smażymy to na tłuszczu do miękkości pod przykryciem a następnie zostawiamy na małym ogniu aby cała wilgoć odparowała.Przygotowane wszystkie składniki mieszamy se sobą i doprawiamy według własnego smaku.Dodajemy jajko i bułkę tartą aby nasza tarta trzymała się dobrze po zapieczeniu.Ser mozzarelle ścieramy na grubych oczkach tarki.
Bierzemy naczynie żaroodporne u mnie to tortownica i wykładamy spód i brzegi ciastem francuskim.Brzegi mają być troszkę wyższe aby na koniec je lekko zawinąć do środka.Farsz dzielimy na pół.Jedną połowę wykładamy do naczynia i dobrze wyrównamy.Następnie całość posypujemy połową startego sera.Tak samo robimy z pozostałym farszem i serem.Zawijamy lekko ciasto do środka.Piekarnik nagrzewamy.Pieczemy w tem.170 st. przez około 20-25 min. z termoobiegiem. Życzę smacznego............